Wednesday, February 23, 2011
Lëng viçi
Për 1 litër lëng nevojiten:
* 1,5 kg kocka viçi, të prera
* ½ këmbë viçi të vogël të ndarë më dysh për së gjati e të përvëluar
* 200 gr. karota të prera në feta
* 6 domate të qëruara, e të prera, pa fara
* 250 ml. verë e bardhë
* 2 thelpinj hudhra
* 100 gr. qepë, të prera trashë
* 150 gr. kërpudha të prera në feta
* fletë dafine ose degëz rigoni, presh apo majdanoz).
* 1,5 kg kocka viçi, të prera
* ½ këmbë viçi të vogël të ndarë më dysh për së gjati e të përvëluar
* 200 gr. karota të prera në feta
* 6 domate të qëruara, e të prera, pa fara
* 250 ml. verë e bardhë
* 2 thelpinj hudhra
* 100 gr. qepë, të prera trashë
* 150 gr. kërpudha të prera në feta
* fletë dafine ose degëz rigoni, presh apo majdanoz).
Saturday, February 19, 2011
Koktej pjeshke
Për 6 persona nevojiten:
* 1 kg pjeshkë të pjekura, të buta
* 300 g kulumbria të kuqe
* 150 g sheqer
* 2 gotëza liker (p.sh. Maraskino)
* gjethe të mentës
Përgatitja:
Pjeshkat vihen për disa çaste në ujë të valë, kullohen dhe qërohen, priten përgjysmë, u hiqen bërthamat. Kulumbritë e kuqe lahen, merren kokrrat dhe lihen për t'u tharë.
Nga sheqeri dhe 2 gota ujë të ftohtë, duke e përzier vazhdimisht, zihet shurup i dhe lihet për t'u ftohur. Pjeshkat priten në feta dhe, bashkë me kulumbria qiten në një enë.
Sipër u hidhet shurupi i ftohur, të cilit paraprakisht i keni shtuar 2 gotëza liker. Ena mbulohet dhe lihet në frigorifer së paku një orë, para se të shërbehet.
Sipas dëshirës mund të shërbehet me akull të imtësuar, ndërsa likeri zëvendësohet me shampanjë.
Gjethet e mentës përdoren si dekor.
* 1 kg pjeshkë të pjekura, të buta
* 300 g kulumbria të kuqe
* 150 g sheqer
* 2 gotëza liker (p.sh. Maraskino)
* gjethe të mentës
Përgatitja:
Pjeshkat vihen për disa çaste në ujë të valë, kullohen dhe qërohen, priten përgjysmë, u hiqen bërthamat. Kulumbritë e kuqe lahen, merren kokrrat dhe lihen për t'u tharë.
Nga sheqeri dhe 2 gota ujë të ftohtë, duke e përzier vazhdimisht, zihet shurup i dhe lihet për t'u ftohur. Pjeshkat priten në feta dhe, bashkë me kulumbria qiten në një enë.
Sipër u hidhet shurupi i ftohur, të cilit paraprakisht i keni shtuar 2 gotëza liker. Ena mbulohet dhe lihet në frigorifer së paku një orë, para se të shërbehet.
Sipas dëshirës mund të shërbehet me akull të imtësuar, ndërsa likeri zëvendësohet me shampanjë.
Gjethet e mentës përdoren si dekor.
Bërxollë pule
►Përbërësit për 4 racione:
● 1 kokërr qepë e prerë hollë
● selino e prerë hollë
● 1 thelb hudhre i shtypur
● 2 lugë gjelle vaj ulliri
● 2 gjokse pulash pa lëkurë dhe pa kocka
● 2 lugë çaji majdanoz i freskët, i grirë hollë
● 60 g thërrime buke e kripë dhe piper i zi
● 1 e verdhë veze
● miell për lyerjen e mishit
● 1 kokërr qepë e prerë hollë
● selino e prerë hollë
● 1 thelb hudhre i shtypur
● 2 lugë gjelle vaj ulliri
● 2 gjokse pulash pa lëkurë dhe pa kocka
● 2 lugë çaji majdanoz i freskët, i grirë hollë
● 60 g thërrime buke e kripë dhe piper i zi
● 1 e verdhë veze
● miell për lyerjen e mishit
Monday, February 14, 2011
Saturday, February 12, 2011
Sardele të skuqura në salcë me domate
Për 4 persona:
* 225 gr sardele
* 4 domate
* majdanoz
* miell.
* 1 kokë qepë.
* 2-3 lugë bukë e grirë
* 1 lugë erëza të përziera
* 2 degë kopër
* 2 thelpinj hudhër
* 1/2 luge rigon
* 1/2 luge kafeje kopër e thatë
* 2 degë borzilok
* 1 spec i kuq
* 2 lugë soja sos
* 1 degë rozmarinë
* vaj ulliri, vaj, kripë dhe piper i zi
* 225 gr sardele
* 4 domate
* majdanoz
* miell.
* 1 kokë qepë.
* 2-3 lugë bukë e grirë
* 1 lugë erëza të përziera
* 2 degë kopër
* 2 thelpinj hudhër
* 1/2 luge rigon
* 1/2 luge kafeje kopër e thatë
* 2 degë borzilok
* 1 spec i kuq
* 2 lugë soja sos
* 1 degë rozmarinë
* vaj ulliri, vaj, kripë dhe piper i zi
Tuesday, February 8, 2011
Supë me domate
Përbërësit :
* 750 gr. domate të kuqe, të pastruara nga lëkurat dhe farat
* 150 gr. speca të kuqe, të cilave u janë hequr farat dhe erëzat
* 500 gr. kastravecë të qëruar dhe pa fara
* 100 gr. qepë të prerë në feta (që më parë janë vendosur në ujë të valuar)
* pak vaj ulliri
* 80 gr. pjepër i prerë në kubikë dhe disa ullinj të zinj
* 750 gr. domate të kuqe, të pastruara nga lëkurat dhe farat
* 150 gr. speca të kuqe, të cilave u janë hequr farat dhe erëzat
* 500 gr. kastravecë të qëruar dhe pa fara
* 100 gr. qepë të prerë në feta (që më parë janë vendosur në ujë të valuar)
* pak vaj ulliri
* 80 gr. pjepër i prerë në kubikë dhe disa ullinj të zinj
Subscribe to:
Posts (Atom)