Për 4 persona
* 300 gr miell
* 200 gr gjalpë
* 100 gr kaçkavall
* 200 gr bajame
* 200 ml shtalpë
* 1 lugë mustardë
* 2 vezë
* 200 ml shtalpë
* 1 lugë piper i kuq djegës
* 1 pako aditiv për brumë
* 100 ml keçap
* vaj, kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në enë të thellë e hedhim miellin, piperin e kuq, aditivin për brumë, mustardën dhe 200 ml shtalpë. I thyejmë vezët në enë. Në anën e rrallë të rendes, në enë e grijmë kaçkavallin. E grijmë edhe gjalpin. I shtojmë bajamet, hedhim kripë dhe e përziejmë masën me lugë. Brumin vazhdojmë ta ngjeshim me dorë.
Kallëpin me vrima e lyejmë me gjalpë. Me lugë, i mbushim vrimat e kallëpit me brumë. Kallëpin e vëmë në furrë. Pjekim 30 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
I nxjerrim kekat nga kallëpi dhe i vëmë në pjatën për servirje.
Shtalpën e mbetur e mbushim në fishek letre, të cilit ia presim skajin. Me ndihmën e fishekut, me shtalpë bëjmë rrathë sipër çdo keku. Në brendi të rrathëve vëmë keçap. Zbukurimin e përfundojmë me degë majdanozi.
* 300 gr miell
* 200 gr gjalpë
* 100 gr kaçkavall
* 200 gr bajame
* 200 ml shtalpë
* 1 lugë mustardë
* 2 vezë
* 200 ml shtalpë
* 1 lugë piper i kuq djegës
* 1 pako aditiv për brumë
* 100 ml keçap
* vaj, kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në enë të thellë e hedhim miellin, piperin e kuq, aditivin për brumë, mustardën dhe 200 ml shtalpë. I thyejmë vezët në enë. Në anën e rrallë të rendes, në enë e grijmë kaçkavallin. E grijmë edhe gjalpin. I shtojmë bajamet, hedhim kripë dhe e përziejmë masën me lugë. Brumin vazhdojmë ta ngjeshim me dorë.
Kallëpin me vrima e lyejmë me gjalpë. Me lugë, i mbushim vrimat e kallëpit me brumë. Kallëpin e vëmë në furrë. Pjekim 30 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
I nxjerrim kekat nga kallëpi dhe i vëmë në pjatën për servirje.
Shtalpën e mbetur e mbushim në fishek letre, të cilit ia presim skajin. Me ndihmën e fishekut, me shtalpë bëjmë rrathë sipër çdo keku. Në brendi të rrathëve vëmë keçap. Zbukurimin e përfundojmë me degë majdanozi.
No comments:
Post a Comment