Përbërësit për rreth 25 qofte:
* 350gr gjize dele (në pamundësi të saj mund të përdorim gjizë lope)
* 140gr tul buke
* 2 vezë
* 1 thelb hudhër
* 100gr kaçkavall të grirë
* 1 lugë të vogël majdanoz
* piper
* kripë
Për salcën: 750ml salcë domatesh ▪ 5 lugë vaj ulliri ▪ 1 thelb hudhër ▪ kripë.
Përgatitja:
Thërrmojmë 140gr bukë me duar ose me ndihmën e një mikseri, e vendosim në një tas të thellë bashkë me gjizën e deles, vezët, thelbin e hudhrës së shtypur, djathin kaçkavall të grirë, majdanozin dhe pak piper.
I përziejmë të gjithë këta përbërës bashkë derisa të formohet një masë e butë, por e lidhur, më pas e provojmë për kripë dhe i shtojmë aq sa nevojitet.
Gjithashtu kjo recetë mund të shërbej edhe si një salcë e shijshme për të shoqëruar makaronat.
* 350gr gjize dele (në pamundësi të saj mund të përdorim gjizë lope)
* 140gr tul buke
* 2 vezë
* 1 thelb hudhër
* 100gr kaçkavall të grirë
* 1 lugë të vogël majdanoz
* piper
* kripë
Për salcën: 750ml salcë domatesh ▪ 5 lugë vaj ulliri ▪ 1 thelb hudhër ▪ kripë.
Përgatitja:
Thërrmojmë 140gr bukë me duar ose me ndihmën e një mikseri, e vendosim në një tas të thellë bashkë me gjizën e deles, vezët, thelbin e hudhrës së shtypur, djathin kaçkavall të grirë, majdanozin dhe pak piper.
I përziejmë të gjithë këta përbërës bashkë derisa të formohet një masë e butë, por e lidhur, më pas e provojmë për kripë dhe i shtojmë aq sa nevojitet.
Gjithashtu kjo recetë mund të shërbej edhe si një salcë e shijshme për të shoqëruar makaronat.
No comments:
Post a Comment