Për 2 persona:
* 3 speca te kuq
* disa flete sallate jeshile
* 1 kastravec i grirë ne kuba të vegjël ose në rende
* 1 karotë e grirë në kuba të vegjël
* 1 spec jeshil i prerë hollë
* 5 qepë të njoma të grira hollë
* 100 gr oriz
* 30 gr lëng soje
* 3 luge vaj ulliri
* pak kripe, piper i zi, shafran
Përgatitja:
Karotat, specin jeshil, specin e kuq i zijmë përpara. Po ashtu dhe orizin. Në orizin e zier shtojmë të gjitha erëzat si dhe lëngun e sojës dhe vajin e ullirit.
Më pas shtojmë dhe perimet dhe e përziejmë masën e krijuar. I mbushim me këtë masë specat dhe fletët e sallatës jeshile. Mund të përdorni dhe shkopinj (stikadenti) për të fiksuar gjethet e sallatës.
Gjatë shërbimit mund t’i spërkasni sërish me lëng soje.
* 3 speca te kuq
* disa flete sallate jeshile
* 1 kastravec i grirë ne kuba të vegjël ose në rende
* 1 karotë e grirë në kuba të vegjël
* 1 spec jeshil i prerë hollë
* 5 qepë të njoma të grira hollë
* 100 gr oriz
* 30 gr lëng soje
* 3 luge vaj ulliri
* pak kripe, piper i zi, shafran
Përgatitja:
Karotat, specin jeshil, specin e kuq i zijmë përpara. Po ashtu dhe orizin. Në orizin e zier shtojmë të gjitha erëzat si dhe lëngun e sojës dhe vajin e ullirit.
Më pas shtojmë dhe perimet dhe e përziejmë masën e krijuar. I mbushim me këtë masë specat dhe fletët e sallatës jeshile. Mund të përdorni dhe shkopinj (stikadenti) për të fiksuar gjethet e sallatës.
Gjatë shërbimit mund t’i spërkasni sërish me lëng soje.
No comments:
Post a Comment