Nevojiten:
* 250 gr arra të grira
* 250 gr sheqer
* 200 gr çokollatë për gatim
* 250 gr biskota
* 200 ml ujë
* 250 gr kikirikë të pjekur të grirë
* 250 gr gjalpë
* 250 gr sheqer pluhur
Përgatitja:
E ziejmë sheqerin dhe ujin dhe e hedhim në enën më biskotat e thërrmuara. I shtojmë arrat e grira. E thyejmë çokollatën në enë dhe përziejmë, derisa të shkrihet.
Fillojmë me përgatitjen e kremit.
Në enën për përzierje e hedhim gjalpin dhe sheqerin pluhur dhe i rrahim me mikser. I shtojmë kikirikët dhe përziejmë me lugë.
Në tavolinën e punës vëmë një copë flete plastmasi. Sipër fletës së plastmasit e vëmë masën për role dhe e mbulojmë me një fletë tjetër plastmasi. Me petës, nga peta bëjmë formë drejtkëndëshe për role. E largojmë fletën e plastmasit të sipërme dhe sipër e vëmë kremin. Me ndihmën e fletës së plastmasit, e mbështjellim rolenë dhe e lëmë të ftohet.
Rolenë e shtrënguar e shpalosim nga fleta e plastmasit dhe e presim në copë. Copët e rolesë me kikirikë i rendisim shkallë-shkallë në pjatë për ëmbëlsira.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë.
* 250 gr arra të grira
* 250 gr sheqer
* 200 gr çokollatë për gatim
* 250 gr biskota
* 200 ml ujë
* 250 gr kikirikë të pjekur të grirë
* 250 gr gjalpë
* 250 gr sheqer pluhur
Përgatitja:
E ziejmë sheqerin dhe ujin dhe e hedhim në enën më biskotat e thërrmuara. I shtojmë arrat e grira. E thyejmë çokollatën në enë dhe përziejmë, derisa të shkrihet.
Fillojmë me përgatitjen e kremit.
Në enën për përzierje e hedhim gjalpin dhe sheqerin pluhur dhe i rrahim me mikser. I shtojmë kikirikët dhe përziejmë me lugë.
Në tavolinën e punës vëmë një copë flete plastmasi. Sipër fletës së plastmasit e vëmë masën për role dhe e mbulojmë me një fletë tjetër plastmasi. Me petës, nga peta bëjmë formë drejtkëndëshe për role. E largojmë fletën e plastmasit të sipërme dhe sipër e vëmë kremin. Me ndihmën e fletës së plastmasit, e mbështjellim rolenë dhe e lëmë të ftohet.
Rolenë e shtrënguar e shpalosim nga fleta e plastmasit dhe e presim në copë. Copët e rolesë me kikirikë i rendisim shkallë-shkallë në pjatë për ëmbëlsira.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë.
No comments:
Post a Comment