Përbërësit:
* 4 qepë të kuqe
* 40 g gjalpë
* 1 gotë verë të bardhë
* 20 g miell
* 6 lugë supe lëng të pjekurash
* kripë, piper i zi
*1 lugë supe lëng limoni
Përgatitja:
Kjo salcë përgatitet me yndyrën e të pjekurave (vajin, ose lëngun e të pjekurave), me të cilat do të shoqërohet më pas. Vendoseni të shkrijë gjysmën e gjalpit në një tigan, shtoni qepën e kuqe dhe lërini të skuqen për 5 minuta, shtoni verën e bardhë dhe lërini të ziejnë në zjarr të ngadaltë edhe për 5 minuta.
Shkrini gjalpin e mbetur në një tenxhere, më pas shtoni miellin derisa të marrë pak ngjyrë për 2 minuta dhe përziejini. Në fund lëngun e të pjekurave të përzierë me lëngun e përgatitur më parë të kaluar në sitë dhe qepët e hequra veç.
Në fund shtoni kripë, piper tek salca, rregullojeni me lëngun e limonit dhe servireni të ngrohtë me mishin e pjekur.
* 4 qepë të kuqe
* 40 g gjalpë
* 1 gotë verë të bardhë
* 20 g miell
* 6 lugë supe lëng të pjekurash
* kripë, piper i zi
*1 lugë supe lëng limoni
Përgatitja:
Kjo salcë përgatitet me yndyrën e të pjekurave (vajin, ose lëngun e të pjekurave), me të cilat do të shoqërohet më pas. Vendoseni të shkrijë gjysmën e gjalpit në një tigan, shtoni qepën e kuqe dhe lërini të skuqen për 5 minuta, shtoni verën e bardhë dhe lërini të ziejnë në zjarr të ngadaltë edhe për 5 minuta.
Shkrini gjalpin e mbetur në një tenxhere, më pas shtoni miellin derisa të marrë pak ngjyrë për 2 minuta dhe përziejini. Në fund lëngun e të pjekurave të përzierë me lëngun e përgatitur më parë të kaluar në sitë dhe qepët e hequra veç.
Në fund shtoni kripë, piper tek salca, rregullojeni me lëngun e limonit dhe servireni të ngrohtë me mishin e pjekur.
No comments:
Post a Comment