Për 4 persona nevojiten:
• 300 gr makarona të vogla
• ½ l qumësht
• 250 gr. djathë kaçkavall të grirë
• 1 qepë të prerë hollë
• 200 gr. spinaq të zier
• 40 gr. gjalpë
• 40 gr. miell
• 1 lugë vaj ulliri
• 6 feta proshutë e pjekur
• 2 lugë majdanoz
• 30 gr djathë të grirë
Përgatitja:
Zieni makaronat në ujë të valuar me kripë dhe kullojini.
Përgatitni një salcë të lehtë beshamel si më poshtë: Në fillim shkrini gjalpin, hidhni miellin dhe përzieni. Shtoni pak nga pak qumështin, duke përzier vazhdimisht. Pasi salca beshamel të jetë lidhur, hiqeni nga zjarri. Kur të jetë ftohur, shtoni djathin e grirë dhe makaronat e ziera. Përzieni mirë.
Në një tigan kaurdisni qepën në vajin e ullirit ulliri. Shtoni proshutën e prerë hollë, dhe vazhdoni skuqjen për 5 min.
Shtoni proshutën dhe spinaqin në masën e makaronave dhe hidheni në një tepsi të lyer me gjalpë. Shpërndani kudo nga lart djathin dhe piqeni masën në furrë të nxehtë në 180˚ për rreth 20-25 min.
Servireni duke përdorur për garniturë majdanozin e prerë hollë.
• 300 gr makarona të vogla
• ½ l qumësht
• 250 gr. djathë kaçkavall të grirë
• 1 qepë të prerë hollë
• 200 gr. spinaq të zier
• 40 gr. gjalpë
• 40 gr. miell
• 1 lugë vaj ulliri
• 6 feta proshutë e pjekur
• 2 lugë majdanoz
• 30 gr djathë të grirë
Përgatitja:
Zieni makaronat në ujë të valuar me kripë dhe kullojini.
Përgatitni një salcë të lehtë beshamel si më poshtë: Në fillim shkrini gjalpin, hidhni miellin dhe përzieni. Shtoni pak nga pak qumështin, duke përzier vazhdimisht. Pasi salca beshamel të jetë lidhur, hiqeni nga zjarri. Kur të jetë ftohur, shtoni djathin e grirë dhe makaronat e ziera. Përzieni mirë.
Në një tigan kaurdisni qepën në vajin e ullirit ulliri. Shtoni proshutën e prerë hollë, dhe vazhdoni skuqjen për 5 min.
Shtoni proshutën dhe spinaqin në masën e makaronave dhe hidheni në një tepsi të lyer me gjalpë. Shpërndani kudo nga lart djathin dhe piqeni masën në furrë të nxehtë në 180˚ për rreth 20-25 min.
Servireni duke përdorur për garniturë majdanozin e prerë hollë.
No comments:
Post a Comment