Wednesday, February 22, 2012

Byrekëza


Nevojiten:

* 1/2 kg mish i grirë
* ½ I kos
* 1/2 kg petë të gatshme
* 200 ml shtalpë
* 1 thelb hudhër
* 1 kokë qepë
* vaj, kripë dhe piper i zi


Gatimi:

E grijmë qepën dhe e skuqim në vaj në tiganin në zjarr. Pasi zbutet qepa, në tigan e shtojmë mishin e grirë. Hedhim kripë dhe piper të zi. E shtypim thelbin e hudhrës dhe e shtojmë në enën me kos. E shtojmë shtalpën.

Tiganin me mishin e grirë të skuqur e heqim nga zjarri dhe në të i thyejmë vezët. Në tavolinën e punës vëmë një petë dhe e stërpikim me vaj. Sipër vëmë edhe një petë dhe e stërpikim me vaj. Në njërën anë të petëve vëmë nga masa me mish të grirë dhe i mbështjell im në formë roleje. Në të njëjtën mënyrë i përgatisim edhe roletë e tjera.

Tavën e lyej më me vaj dhe i vëmë në të roletë. Roletë i presim në copë. Hedhim vaj. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 30 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.

Me lugë, sipër byrekëzave të pjekura e hedhim masën me kos dhe shtalpë. Byrekëzat i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje. Sipër hedhim kripë speci.

No comments:

Post a Comment