Për 4 persona
* 250 gr oriz
* 300 gr mushkëri pule
* 2 kokë qepë
* 200 ml lëng domatesh
* majdanoz, vaj, kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në tenxhere në zjarr me ujë të valuar e ziejmë orizin. I grijmë qepët dhe majdanozin.
Mushkëritë e pulës i presim në copë. Në vajin e nxehtë në tigan e skuqim qepën e e grirë.
Pasi zbutet qepa, në tigan i shtojmë copët e mushkërive të pulës. Orizin e zier e hedhim në tiganin me mushkëritë. Hedhim kripë dhe piper të zi. Në tigan e shtojmë majdanozin e grirë. Edhe lëngun e domateve e hedhim në tavë. Hedhim 50 ml ujë. Pasi avullon lëngu, tiganin e heqim nga zjarri.
Në formë të tre topave, rizoton e vëmë në pjatën për servirje. Pjatën e zbukurojmë me keçap në formë të luleve. Sipër çdo topi rizoto hedhim nga një lugë parmezan.
Sheri domatet i presim në çerekë. Nga një sheri domate vëmë mbi parmezanin mbi çdo top.
* 250 gr oriz
* 300 gr mushkëri pule
* 2 kokë qepë
* 200 ml lëng domatesh
* majdanoz, vaj, kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në tenxhere në zjarr me ujë të valuar e ziejmë orizin. I grijmë qepët dhe majdanozin.
Mushkëritë e pulës i presim në copë. Në vajin e nxehtë në tigan e skuqim qepën e e grirë.
Pasi zbutet qepa, në tigan i shtojmë copët e mushkërive të pulës. Orizin e zier e hedhim në tiganin me mushkëritë. Hedhim kripë dhe piper të zi. Në tigan e shtojmë majdanozin e grirë. Edhe lëngun e domateve e hedhim në tavë. Hedhim 50 ml ujë. Pasi avullon lëngu, tiganin e heqim nga zjarri.
Në formë të tre topave, rizoton e vëmë në pjatën për servirje. Pjatën e zbukurojmë me keçap në formë të luleve. Sipër çdo topi rizoto hedhim nga një lugë parmezan.
Sheri domatet i presim në çerekë. Nga një sheri domate vëmë mbi parmezanin mbi çdo top.
No comments:
Post a Comment