Saturday, March 5, 2011

Rizoto me mushkëri pule

Për 4 persona

* 250 gr oriz
* 300 gr mushkëri pule
* 2 kokë qepë
* 200 ml lëng domatesh
* majdanoz, vaj, kripë dhe piper i zi

Përgatitja:

Në tenxhere në zjarr me ujë të valuar e ziejmë orizin. I grijmë qepët dhe majdanozin.
Mushkëritë e pulës i presim në copë. Në vajin e nxehtë në tigan e skuqim qepën e e grirë.

Pasi zbutet qepa, në tigan i shtojmë copët e mushkërive të pulës. Orizin e zier e hedhim në tiganin me mushkëritë. Hedhim kripë dhe piper të zi. Në tigan e shtojmë majdanozin e grirë. Edhe lëngun e domateve e hedhim në tavë. Hedhim 50 ml ujë. Pasi avullon lëngu, tiganin e heqim nga zjarri.

Në formë të tre topave, rizoton e vëmë në pjatën për servirje. Pjatën e zbukurojmë me keçap në formë të luleve. Sipër çdo topi rizoto hedhim nga një lugë parmezan.

Sheri domatet i presim në çerekë. Nga një sheri domate vëmë mbi parmezanin mbi çdo top.

No comments:

Post a Comment