Përbërësit për 20 biskota:
• 225 g miell të pasitur
• 40 g sheqer të kuq
• 80 g rrush të thatë
• 2 lugë gjelle (30 ml) vaj luledielli
• 1 kokërr vezë
• 4 lugë gjelle (60 ml) qumësht
Gatimi
1. Ngroheni furrën deri në 180 gradë C.
2. Në një enë hidhni miellin, sheqerin dhe rrushin e thatë.
3. Shtoni vajin, vezët dhe qumështin. Përziejini të gjitha bashkë derisa të krijohet një masë e trashë
4. Ndajeni masën në pjesë të vogla, secila sa masa e një luge gjelle. Më pas vendoseni në një tavë të lyer me vaj.
5. Lërini biskotat të piqen për 12-15 minuta, derisa të marrin ngjyrë floriri të errët.
Biskotat e gatuara në shtëpi janë shumë më të shëndetshme se ato që blihen në dyqan, pasi përmbajnë më shumë fibër dhe më pak sheqer.
• 225 g miell të pasitur
• 40 g sheqer të kuq
• 80 g rrush të thatë
• 2 lugë gjelle (30 ml) vaj luledielli
• 1 kokërr vezë
• 4 lugë gjelle (60 ml) qumësht
Gatimi
1. Ngroheni furrën deri në 180 gradë C.
2. Në një enë hidhni miellin, sheqerin dhe rrushin e thatë.
3. Shtoni vajin, vezët dhe qumështin. Përziejini të gjitha bashkë derisa të krijohet një masë e trashë
4. Ndajeni masën në pjesë të vogla, secila sa masa e një luge gjelle. Më pas vendoseni në një tavë të lyer me vaj.
5. Lërini biskotat të piqen për 12-15 minuta, derisa të marrin ngjyrë floriri të errët.
Biskotat e gatuara në shtëpi janë shumë më të shëndetshme se ato që blihen në dyqan, pasi përmbajnë më shumë fibër dhe më pak sheqer.
No comments:
Post a Comment