Friday, January 14, 2011

Trahana

Për 1 kg miell duhen:

2 gota qumësht, gjalpë 2 lugë gjelle, 1 lugë gjelle kripë.

Sitet mielli, hapet një gropë në mes dhe hidhet gjalpë i shkrirë pak por jo i djegur, qumësht dhe kripë.

Duke filluar nga mesi e përziejmë brumin duke mos e gatuar shumë por të përzihet aq sa të mos pijë krejt miellin, brumë i fortë dhe i shkriftë. Sipër e spërkatim me miell, e mbulojmë dhe e lemë të vijë për 2-3 ditë.

Pastaj e kapim copa dhe e lemë të thahet pak dhe e shkoqim me dorë, e kalojmë në sitë të rrallë e thajmë përsëri. Ruhet në vende të thata pa lagështi e te freskëta.

Në tenxhere shkrijmë gjalpin, hedhim trahanane dhe e skuqim lehtë, hedhim ujin e nxehtë, e përziejmë që të mos bëhet kokrra, shtojmë djathë të thërrmuar ose shëllirë dhe e lëmë të ziej për 10 minuta. Serviret e ngrohtë.

1 comment:

  1. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker
    who was doing a little research on this. And he actually ordered me
    lunch due to the fact that I discovered it for him... lol. So let me reword this....

    Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this topic here on your blog.


    Here is my weblog: density

    ReplyDelete