për 4 persona
*1/2 kg miell
* vezë
*1/2 ujë i vakët
* ½ kg patate të qëruara
* 100 gr djathë i shkrirë
* 1/2 qumësht
* kokë qepe
* 1 lugë miell
* 100 ml vaj
* kripë dhe piper i zi.
Përgatitja:
Patatet i presim në copë dhe i vëmë në tenxhere. Në tenxhere hedhim ujë dhe e vëmë në zjarr. Copët e patateve të ziera i nxjerrim nga tenxherja, i vëmë në enë të thellë, hedhim kripë dhe i shtypim me mjetin për pure. Në enë e shtojmë djathin e shkrirë. Në tiganin me vaj të nxehtë në zjarr e skuqim qepën e grirë. Pasi zbutet qepa, në tigan shtojmë një lugë miell. Përziejmë me lugë dhe e shtojmë gjysmën e qumështit. Hedhim kripë dhe piper të zi. Pasi salca e fiton dendësinë e duhur, tiganin e heqim nga zjarri. Në enë të thellë vëmë 1/2 kg miell, e thyejmë vezën, hedhim kripë, shtojmë ujë të vakët dhe përziejmë me lugë.
Vazhdojmë brumin ta ngjeshim me dorë. Në tavolinën e punës, në të cilën kemi hedhur miell, me petës nga brumi bëjmë një petë. Me kallëpin e kaluar në miell, nga peta nxjerrim forma të rrumbullakëta. Mbi çdo forme vëmë nga masa me patate dhe me djathë. Pastaj, i mbledhim skajet e formave, duke formësuar shporta. Nga të gjitha format bëjmë shporta.
Në tenxhere me ujë të valuar në zjarr hedhim vaj. Shportat me brumë i ziejmë në ujin e valuar. Pas 10 minuta, me lugë sitë i nxjerrim shportat nga tenxherja dhe i vëmë në pjatë. Pirogat i vëmë në pjatën për servirje. Me lugë, sipër e hedhim salcën nga tigani. Zbukurojmë me degë kopri.
*1/2 kg miell
* vezë
*1/2 ujë i vakët
* ½ kg patate të qëruara
* 100 gr djathë i shkrirë
* 1/2 qumësht
* kokë qepe
* 1 lugë miell
* 100 ml vaj
* kripë dhe piper i zi.
Përgatitja:
Patatet i presim në copë dhe i vëmë në tenxhere. Në tenxhere hedhim ujë dhe e vëmë në zjarr. Copët e patateve të ziera i nxjerrim nga tenxherja, i vëmë në enë të thellë, hedhim kripë dhe i shtypim me mjetin për pure. Në enë e shtojmë djathin e shkrirë. Në tiganin me vaj të nxehtë në zjarr e skuqim qepën e grirë. Pasi zbutet qepa, në tigan shtojmë një lugë miell. Përziejmë me lugë dhe e shtojmë gjysmën e qumështit. Hedhim kripë dhe piper të zi. Pasi salca e fiton dendësinë e duhur, tiganin e heqim nga zjarri. Në enë të thellë vëmë 1/2 kg miell, e thyejmë vezën, hedhim kripë, shtojmë ujë të vakët dhe përziejmë me lugë.
Vazhdojmë brumin ta ngjeshim me dorë. Në tavolinën e punës, në të cilën kemi hedhur miell, me petës nga brumi bëjmë një petë. Me kallëpin e kaluar në miell, nga peta nxjerrim forma të rrumbullakëta. Mbi çdo forme vëmë nga masa me patate dhe me djathë. Pastaj, i mbledhim skajet e formave, duke formësuar shporta. Nga të gjitha format bëjmë shporta.
Në tenxhere me ujë të valuar në zjarr hedhim vaj. Shportat me brumë i ziejmë në ujin e valuar. Pas 10 minuta, me lugë sitë i nxjerrim shportat nga tenxherja dhe i vëmë në pjatë. Pirogat i vëmë në pjatën për servirje. Me lugë, sipër e hedhim salcën nga tigani. Zbukurojmë me degë kopri.
No comments:
Post a Comment