Përbërja:
* 3 vezë
* 120 g miell
* 1 lugë vaj
* pak kripë
* qumësht sipas nevojës
* gjalpë
* 1 qeskë pudingu pluhur (vanilinë)
* 5 dl qumësht
* 10 g sheqer kristal
* 40 g fëstëk
*▪ 2 lugë vaj.
Përgatitja:
Vezët të tunden ngadalë bashkë me vajin, kripën dhe me miellin. Duhet qitur aq qumësht sa përmbajtja të bëhet një brumë i hollë për kllapite (‘pallaçinka’) pastaj duhet shtrirë dhe duhet të lërë të qëndrojë gjysmë ore. Në vaj duhet fërguar fëstëkët. Në një tavë të përshtatshme në vaj duhet të piqen pallaçinkat. Të ruhen në temperaturë të ulët.
Procedura: Në një enë të përshtatshme mbi zjarr duhet përzier sheqerin derisa të shkrihet dhe të marrë ngjyrën e karameles. Pluhurin e pudingut duhet përzier me 1,25 dl qumësht. Sheqerit të karamelizuar më parë duhet shtuar qumështin e mbetur dhe pastaj duhet përzier me përmbajtjen e pudingut. Duhet vluar derisa të bëhet një salcë e butë kremi. Pastaj duhet larguar nga zjarri dhe duhet përzier me salcën e karameles (duhet lënë pak salcë për më vonë për zbukurim) dhe duhet shërbyer derisa të jenë të ngrohta.
Para servirimit sipër tyre duhet qitur edhe fëstëkët e fërguar, pastaj mund të zbukurohen me salcë.
* 3 vezë
* 120 g miell
* 1 lugë vaj
* pak kripë
* qumësht sipas nevojës
* gjalpë
* 1 qeskë pudingu pluhur (vanilinë)
* 5 dl qumësht
* 10 g sheqer kristal
* 40 g fëstëk
*▪ 2 lugë vaj.
Përgatitja:
Vezët të tunden ngadalë bashkë me vajin, kripën dhe me miellin. Duhet qitur aq qumësht sa përmbajtja të bëhet një brumë i hollë për kllapite (‘pallaçinka’) pastaj duhet shtrirë dhe duhet të lërë të qëndrojë gjysmë ore. Në vaj duhet fërguar fëstëkët. Në një tavë të përshtatshme në vaj duhet të piqen pallaçinkat. Të ruhen në temperaturë të ulët.
Procedura: Në një enë të përshtatshme mbi zjarr duhet përzier sheqerin derisa të shkrihet dhe të marrë ngjyrën e karameles. Pluhurin e pudingut duhet përzier me 1,25 dl qumësht. Sheqerit të karamelizuar më parë duhet shtuar qumështin e mbetur dhe pastaj duhet përzier me përmbajtjen e pudingut. Duhet vluar derisa të bëhet një salcë e butë kremi. Pastaj duhet larguar nga zjarri dhe duhet përzier me salcën e karameles (duhet lënë pak salcë për më vonë për zbukurim) dhe duhet shërbyer derisa të jenë të ngrohta.
Para servirimit sipër tyre duhet qitur edhe fëstëkët e fërguar, pastaj mund të zbukurohen me salcë.
No comments:
Post a Comment