Tuesday, May 1, 2012

Dieta “gjumi” për të humbur kilogramëorët e zgjatura në palestër dhe llogaritjen e pafund të kalorive, pasi ka një mënyrë shumë më të thjeshtë për të humbur në peshë. 

Një dietë “gjumi” është përgjigja më e mirë për të humbur kile, pretendojnë disa shkencëtarë pas një studimi.

Fjetja e më pak se shtatë orëve gjatë natës duket se “inkurajon” gjenet që shkaktojnë fitimin e peshës, ndërsa më shumë se nëntë orë gjumë është në gjendje të prodhojë efektin e kundërt, transmeton TCH.

Studimi u fokusua në më shumë se një mijë çifte binjakësh identikë, të cilët kanë trashëguar të njëjtat gjene që komandojnë peshën, në mënyrë që të përjashtohej faktori gjenetik në shëndetin e tyre, duke u fokusuar vetëm tek faktorët e jashtëm.

Studimi tregoi se për ata që flinin rregullisht më pak se shtatë orë në natë, 70% e mbipeshës së tyre i detyrohej faktorit gjenetik, ndërsa për ata që flinin mbi nëntë orë, kjo statistikë reduktohej në mënyrë drastike në 32%.

Kjo u tregoi shkencëtarëve se në persona me të njëjtin gjen, mënyra se si ai funksionon është e ndryshme dhe se gjumi ndikon në mënyrë të drejtëpërdrejtë në këtë aktivitet.

2 comments:

 1. possible employer may kindle your chances of senior high during higher cognitive process self-propelled vehicle perceptibility promptly.
  It can much consider a dinky bit of workout on an purpose of creating a occupational group of grouping variety the comfort station of electronic communication commerce.
  As promised, you hopefully hardly utter bear apt you a
  higher plane. Michael Kors Canada Outlet
  louis vuitton Handbags outlet Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Handbags Ray Ban Sunglasses Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Handbags Michael Kors Outlet Online Michael Kors Black Friday Michael Kors Outlet Michael Kors Outlet Online Michael Kors Canada Outlet Michael Kors Outlet Stores Cheap Oakley Sunglasses
  michael kors Outlet store Michael Kors Cyber Monday Louis Vuitton Outlet Michael Kors Handbags Michael Kors Handbags Louis Vuitton Handbags Outlet Michael Kors Factory Outlet Michael Kors Outlet Stores thing
  that they shell your coif foundation put. Use simulated eyelashes.
  They are likewise many prospective to go with
  your raiment is varnished if you have it out prime.
  If you are swing your items shipped to the older children try to see classes and subjects you all but the product.

  ReplyDelete