Friday, November 4, 2011

Dieta me ananas

Me vetëm 40 kalori për 100 g, është një ushqim jashtëzakonisht i lehtë, perfekt për dobësim.


Ananasi përdoret edhe për të plotësuar mungesën e yndyrave, për kompletimin e vitaminave, për raportin e mirë të kaliumit dhe mjaftueshmërinë e natriumit. Ananasi ul ndjeshëm celulitet te femrat dhe ndihmon gjithashtu për të rënë nga pesha. Por kujdes, ananasi jo shumë i pjekur përmban shumë vitaminë C dhe ndihmon në këtë rast në hapjen e oreksit.Dita e parë 
Mëngjesi: një filxhan kafe me qumësht, 4 feta bukë të thatë, pak marmelatë.
Paradreke: gjysmë ananasi, sipas dëshirës i freskët.
Dreka: 50 gr, mish me një fetë ananas në copa të vogla, një domate të madhe e qëruar dhe pak bukë.
Pasdreke: një frutë sipas dëshirës. 
Darka: një racion fileto peshku, 50 gr, djathë kaçkavall dhe dy biskota.
Dita e dytë 
Mëngjesi: një filxhan kafe dhe gjashtë biskota.
Paradreke: gjysmë ananasi.
Dreka: peshk me katër feta ananas dhe kopër, një kastravec të freskët me pak vaj dhe limon si dhe pak bukë.
Pasdreke: një frutë të stinës.
Darka: 60 gr, proshutë dhe gjysmë ananasi.

Dita e tretë 
Mëngjesi: Një filxhan kafe, një fetë bukë dhe pak marmelatë.
Paradreke: gjysmë ananasi.
Dreka: një sallatë e madhe me pak bukë.
Pasdreke: gjysmë ananasi.
Darka: Një biftek viçi i pjekur dhe një sallatë e madhe me një lugë gjellë dhe limon.

No comments:

Post a Comment