Sunday, September 25, 2011

Tortë shtresore


Nevojiten (për 8 persona):
* 12 vezë
* 220 g sheqer
* 100 g miell
* 320 g çokollatë për zierje
* 250 g gjalpë
* lëvorja e një portokalli
* kripë

Pergaditja:
Thyhen 7 ve, dhe të verdhat e vezëve përzihen me sheqer, miksohen, bëhet një masë shkumë. Nga të bardhët e vezëve bëhet shkuma e bardhë. Të verdhave të vezëve së pari u shtohet mielli e pastaj shkuma e bardhë.
Me letër për pjekje mbështillen 6 kallëp (me diametër prej 23 cm), dhe masa e bërë gati qitet në këto kallëpe (në lartësi prej 3-4 mm). Piqen për 7-8 minuta në 200 shkallë C.
Vezët e tjera bashkohen me sheqer dhe ziejnë në avull, ndërsa kur uji të vlojë, miksohen 5 minuta. Kësaj mase i shtohen 240 g çokollatë dhe miksohet. Largohet nga zjarri dhe tundet përderisa të ftohet. I shtohet gjalpi i zbutur dhe lëvorja e renduar, miksohet.
Ky krem futet në frigorifer për 5 minuta. Pesë disqet lyhen me masën-ço ko dhe renditen njëra mbi tjetrën.
Çokollata shkrihet në avull. Kur të ftohet, qitet mbi diskun e fundit dhe futet në frigorifer që të shtrëngohet. Pritet në 8 pjesë dhe në secilën pjesë vihet pak krem-çoko.
Torta lyhet me krem dhe zbukurohet me ashkla të lëvores së karamelizuar të portokallit.

No comments:

Post a Comment