Përmbajtja për katër persona:
* 4 eskalopë viçi
* 4 feta të holla proshutë
* 150 gr djathë
* 50 gr gjalpë
* 1 filxhan të vogël me krem të freskët
* 2 lugë gjellë vaj
* 2 limonë
* pipër, kripë dhe majdanoz
* 4 eskalopë viçi
* 4 feta të holla proshutë
* 150 gr djathë
* 50 gr gjalpë
* 1 filxhan të vogël me krem të freskët
* 2 lugë gjellë vaj
* 2 limonë
* pipër, kripë dhe majdanoz
Përgatitja:
Prijeni djathin në feta sipas gjatësisë së eskalopëve. Vini midis çdo eskalopi dy ose tre feta djathë dhe një fetë proshutë.
Prijeni djathin në feta sipas gjatësisë së eskalopëve. Vini midis çdo eskalopi dy ose tre feta djathë dhe një fetë proshutë.
Rrotullojini fetët e eskalopëve dhe u ngulni nga një shkop kokteji (ose shkop dhëmbësh). Mund t’i lidhni edhe me pe kuzhine për mish, por mos e shtrëngoni shumë.
Ngrohni vajin dhe gjalpin në një tigan. Sapo të bëhet yndyra me ngjyrë kafe, vini copat e rrotulluara të mishit në tigan. Skuqini derisa të gjitha anët të marrin ngjyrë flori ose kafe nga e skuqura.
Uleni zjarrin dhe lerën mishin të skuqet ngadalë për 10 minuta. Hidhini përsipër lëngun e limonëve dhe disa luge gjelle krem. Provoni salcën dhe shtojini kripë e pipër sipas dëshirës suaj.
Vendosni në pjatë të ngrohura më parë pak garniturë me feta limoni dhe disa gjethe majdanoz.
No comments:
Post a Comment