Saturday, January 29, 2011

Supë karote

Përbërësit për 4-6 persona:
* 600 – 800 gr karota
* 1 qepë
* 1 spec (120gr)
* 30 gr butër- vaj
* 1 litër ujë
* një kub i koncentruar perimesh
* kripë, pipër i bardhë i bluar
* 100 ml qumësht ose ajkë e ëmbël.

Përgatitja:
Karotat dhe speci pastrohen, qërohen dhe prehën në rrathë. Qepa qërohet dhe grihët imët. Buteri qitet në tenxhere, kaurdisët qepa, shtohen edhe perimet dhe bashkë kaurdisën për 2-3 minuta, pastaj shtohen mëlmesa e uji dhe supa zihet 15-20 minuta.

Pas zierjes, tenxherja hiqet nga zjarri, perimet purohen. Tenxherja qitët prapë në zjarr, i shtohet qumështi dhe posa të marri valë, supa hiqet nga zjarri.

No comments:

Post a Comment