Për 6 vetë:
* 600 gr. mish viçi i grirë dhe 400 gr. mish i grirë pule
* 2 lugë majdanoz
* 1 vezë
* 1 lugë uthull
* 1 qepë e grirë
* pak bukë
* 1 karotë e prerë në katrorë
* pak domate të grira
* 1 filxhan të vogël me verë të bardhë
* kripë
1. Përzieni mishin e viçit dhe të pulës dhe përgatisni brumin si për qoftet e zakonshme.
2. Përgatisni salcën: Në tigan pasi të skuqni qoftet shtoni qepë, karotë, domate, verë, kripë, piper dhe pak selino dhe e lini të ziejë për 15 min.
Përgatisni purenë me 1 paketë të çastit dhe qumësht, shtoni pjesën e mbetur të majdanozit dhe e përzieni.
3. I hidhni qoftet në tigan së bashku me salcën dhe i përzieni. Hidhni përzierjen në një tepsi, mbi të shtoni purenë dhe e përhapni si shtresë. Hidhni mbi të djathë, kaçkavall të grirë dhe i lini të piqen për 15-20 min. në 200 gradë.
No comments:
Post a Comment