Përbërësit për 4-6 persona:
* 500 gr mish i grirë
* 60 gr bukë bajate
* 1-2 qepë
* 1 ve
* 2-3 lugë gjelle vaj
* 300 gr oriz
* 1 thelb hudhre
* 2 presh
* 1 kg domate (ose 1 dozë 425 ml)
* 2-3 lugë gjelle salcë domateje
* pipër i zi dhe i kuq
* kripë
* 1 dozë misër (425 gr)
* majdanoz
Përgatitja:
Buka qitet në një enë me pak ujë të ftohtë, dhe lihet të zbutët. Qeptë qërohen e grihën imët.
Buka e zbutur hiqet nga uji, ndrydhët e qitet në mish, qitet edhe gjysma e qepëve të grira, veja e mëlmesa dhe, mishi përzihet mirë.
Yndyra qitet mbi zjarr, nga mishi formohen qofte dhe qitën e fërgohen diku rreth 7-8 minuta, duke i rrotulluar herë pas herë, qoftet hiqen nga yndyra dhe lihen në një anë. Në një enë qitet ujë të valohet, qitet kripa e orizi dhe në temperaturë të ulët lihet të zihet 18 minuta, pastaj hiqet nga zjarri dhe derdhet në kulluese.
Preshtë lahen e grihën në rrathë. Hudhra qërohet e grihët imët. Domatet nëse janë të freskëta, qitën në ujë të valë dhe lihen të përvëlohen 2-3 minuta. Hiqen nga uji, shpëlahen më ujë të ftohtë, qërohen e prehën në copa të vogla.
Në yndyrën ku janë fërguar qoftet, kaurdisën preshtë, qeptë dhe hudhra, pastaj shtohen domatet e grira, qitën edhe mëlmesa sipas dëshirës dhe salca zihet edhe 5-6 minuta. Misri hiqet nga doza qitët në kulluese dhe i shtohet salcës, pastaj edhe qoftet e fërguara qitën mbi salcë dhe të gjitha së bashku zihen edhe 2-3 minuta.
Ena hiqet nga zjarri. Salca shërbehet me oriz, majdanozi i freskët hidhet sipër.
* 500 gr mish i grirë
* 60 gr bukë bajate
* 1-2 qepë
* 1 ve
* 2-3 lugë gjelle vaj
* 300 gr oriz
* 1 thelb hudhre
* 2 presh
* 1 kg domate (ose 1 dozë 425 ml)
* 2-3 lugë gjelle salcë domateje
* pipër i zi dhe i kuq
* kripë
* 1 dozë misër (425 gr)
* majdanoz
Përgatitja:
Buka qitet në një enë me pak ujë të ftohtë, dhe lihet të zbutët. Qeptë qërohen e grihën imët.
Buka e zbutur hiqet nga uji, ndrydhët e qitet në mish, qitet edhe gjysma e qepëve të grira, veja e mëlmesa dhe, mishi përzihet mirë.
Yndyra qitet mbi zjarr, nga mishi formohen qofte dhe qitën e fërgohen diku rreth 7-8 minuta, duke i rrotulluar herë pas herë, qoftet hiqen nga yndyra dhe lihen në një anë. Në një enë qitet ujë të valohet, qitet kripa e orizi dhe në temperaturë të ulët lihet të zihet 18 minuta, pastaj hiqet nga zjarri dhe derdhet në kulluese.
Preshtë lahen e grihën në rrathë. Hudhra qërohet e grihët imët. Domatet nëse janë të freskëta, qitën në ujë të valë dhe lihen të përvëlohen 2-3 minuta. Hiqen nga uji, shpëlahen më ujë të ftohtë, qërohen e prehën në copa të vogla.
Në yndyrën ku janë fërguar qoftet, kaurdisën preshtë, qeptë dhe hudhra, pastaj shtohen domatet e grira, qitën edhe mëlmesa sipas dëshirës dhe salca zihet edhe 5-6 minuta. Misri hiqet nga doza qitët në kulluese dhe i shtohet salcës, pastaj edhe qoftet e fërguara qitën mbi salcë dhe të gjitha së bashku zihen edhe 2-3 minuta.
Ena hiqet nga zjarri. Salca shërbehet me oriz, majdanozi i freskët hidhet sipër.
No comments:
Post a Comment