Brumë tharmi:
* 750 gr miell
* 250 ml qumësht
* 70 gr tharm buke
* 100 gr sheqer
* 2 ve
* 100 gr buter
* lëvore limon i - e grirë
* një maje gishtërinjsh
* kripë
Mbushja:
* 150 gr rrush
* 200 gr bajame e grirë
* 100 gr sheqer
* 4-5 lugë gjelle qumësht
Sherbeti:
* 100 gr sheqer pudre
* 2 lugë gjelle lëng limoni
Përgatitja:
Mielli qitet ne një enë, tharmi thërrmohet përsipër, dhe zbutët me qumështin e vakët. Për rreth miellit qitën të gjithë përbërësit tjerë, buteri, që ndahet ne copa te vogla, duhet të jetë i butë që të përzihet më lehtë.
Të gjitha përzihen mirë me mikser dhe brumi i përgatitur lihet të vijë në një vend të nxehtë, për gjysmë ore. Pastaj brumi i ardhur qitet në tavolinë, tëhollohet në formë katërkëndëshi në trashësi gjysmë centimetri.
Bajamet, rrushi e sheqeri përzihen mirë, i shtohet qumështi dhe i qiten petës përsipër, duke u shpërndarë në tërë petën në masë te njëjtë. Nga ana e gjatë, peta mbështillet e bëhet rrotullame, pastaj pritet në rrathë të njëjtë, në trashësi 2cm. Copat e prera qitën në një tepsi të lyer me yndyrë dhe lihen të vijnë për 10 –15 minuta.
Në furrën e nxehtë prej 180-200°C, ëmbëlsira piqet 25-30 minuta.
Sheqeri pudër përzihet me lëngun e limonit, ëmbëlsira e vakët lyhet sipër.
* 750 gr miell
* 250 ml qumësht
* 70 gr tharm buke
* 100 gr sheqer
* 2 ve
* 100 gr buter
* lëvore limon i - e grirë
* një maje gishtërinjsh
* kripë
Mbushja:
* 150 gr rrush
* 200 gr bajame e grirë
* 100 gr sheqer
* 4-5 lugë gjelle qumësht
Sherbeti:
* 100 gr sheqer pudre
* 2 lugë gjelle lëng limoni
Përgatitja:
Mielli qitet ne një enë, tharmi thërrmohet përsipër, dhe zbutët me qumështin e vakët. Për rreth miellit qitën të gjithë përbërësit tjerë, buteri, që ndahet ne copa te vogla, duhet të jetë i butë që të përzihet më lehtë.
Të gjitha përzihen mirë me mikser dhe brumi i përgatitur lihet të vijë në një vend të nxehtë, për gjysmë ore. Pastaj brumi i ardhur qitet në tavolinë, tëhollohet në formë katërkëndëshi në trashësi gjysmë centimetri.
Bajamet, rrushi e sheqeri përzihen mirë, i shtohet qumështi dhe i qiten petës përsipër, duke u shpërndarë në tërë petën në masë te njëjtë. Nga ana e gjatë, peta mbështillet e bëhet rrotullame, pastaj pritet në rrathë të njëjtë, në trashësi 2cm. Copat e prera qitën në një tepsi të lyer me yndyrë dhe lihen të vijnë për 10 –15 minuta.
Në furrën e nxehtë prej 180-200°C, ëmbëlsira piqet 25-30 minuta.
Sheqeri pudër përzihet me lëngun e limonit, ëmbëlsira e vakët lyhet sipër.
po qka do me than nje maje gishterinjesh ju lutem tregoni se shume e mir
ReplyDelete