Përbërësit:
Për perimet:
* l presh i larë mirë dhe i prerë horizontalisht në copa
* 2 qepë të mesme, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
* 3 (500 g) patate, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
* 3-4 (300g) karota, të qëruara dhe të prera në copa lë vogla
* 1- 2 grusht elb i zhveshur, i lënë në ujë
* 1 litër lëng perimesh
* 1 x 400 g kuti me fasule, të shpëlara dhe të kulluara
* kripë dhe piper
* l presh i larë mirë dhe i prerë horizontalisht në copa
* 2 qepë të mesme, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
* 3 (500 g) patate, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
* 3-4 (300g) karota, të qëruara dhe të prera në copa lë vogla
* 1- 2 grusht elb i zhveshur, i lënë në ujë
* 1 litër lëng perimesh
* 1 x 400 g kuti me fasule, të shpëlara dhe të kulluara
* kripë dhe piper
Sipas dëshirës:
* copa brumi
* lakër e kuqe ose panxhar i prerë
* copa brumi
* lakër e kuqe ose panxhar i prerë
Përgatitja:
1. Për purenë: Vëri të gjithë përbërësit, përveç fasuleve të bardha, në një tenxhere me bisht dhe vëri të ziejnë. Mbuloji me kapak dhe lëri të ziejnë për 30 minuta.
2. Shto fasulet, vëri përsëri në zjarr dhe shto copat e kulaçit. Lëri të ziejnë për 15 minuta. Shërbeje në pjata supe.
No comments:
Post a Comment