Për 4-5 persona nevojiten:
* 1 pulë të madhe
* 1 shishe birrë
* 1 qepë të prerë hollë
* ½ filxhan çaji majdanoz të prerë hollë
* 1 lugë kafeje rigon
* vaj e kripë e piper
* 1 shishe birrë
* 1 qepë të prerë hollë
* ½ filxhan çaji majdanoz të prerë hollë
* 1 lugë kafeje rigon
* vaj e kripë e piper
Përgatitja
1. Lajmë pulën dhe e ndajmë në racione të mëdha. Në një tenxhere të madhe hedhim vaj dhe e lëmë të nxehet. Hedhim në tenxhere pulën dhe e lëmë të skuqet, së bashku
me qepën.
me qepën.
2. Pasi të ketë marrë ngjyrë hedhim erëzat dhe rregullojmë me kripë e piper.
3. Në fund shtojmë birrën, ulim zjarrin dhe e lëmë pulën të gatuhet në zjarr të ngadaltë, pa shtuar fare ujë. Nëse konsiderohet e nevojshme mund të shtojmë pak birrë akoma.
4. Shërbejeni pulën me pure ose pilaf.
No comments:
Post a Comment