![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn4NE2KS55w4bTxPozG3E9PeOMNC5Hu1DgRE8t2ddznu6mgBLAIFeN7COB2Ju204j-f-4Ph1JAxnG74iF_UJ8XP5n6QpyzAowqgme0Tu688YJiD1CfDzM71aaOg6xLTSRATFYB4kr9CQ2V/s200/melci-te-furres.jpg)
* mëlçi 750 g
* mish i tymosur 100 g
* kripë, piper
* 1 lugë kafeje miell
* yndyrë
Përgatitja:
Mëlçia e zezë pasi lahet dhe fshihet mirë, vendoset në një tavë të vogël e të thellë. I hidhet ujë i nxehtë sa të mbulohet gjysma e mëlçisë, ndërsa pjesa tjetër mbulohet me mishin e tymosur dhe me yndyrë.
Vihet në furrë që të piqet 1/2 orë-1 orë afërsisht duke u spërkatur herë pas here me një përzierje: miell, kripë e piper si dhe me lëngun e vet. Kur piqet plotësisht, hiqet nga tava, ndërsa lëngu lihet të ziejë në zjarr të fortë që të trashet salca.
Pritet mëlçia, vendoset në pjatë dhe sipër i hidhet salca e përgatitur.
Mëlçia e pjekur mund të shoqërohet me patate të ziera të çastit me pak gjalpë e me majdanoz të grirë hollë. Mëlçia e kaut mund të bëhet çomlek si zemra, në
skarë, etj.
No comments:
Post a Comment