![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAOyfX8Y9pg1vWQ79TYjQ-8PJAqLA57NU7sZuqg9hGludbRG_MBe_MeKkSl0S7Uz6cuUgSCaSybEsI4iX8U15UZg36SnRZ-ME7I_RVCqgF4V3XLL9Prn7VR8V0dGJN7GERK6eDjk-_JZQt/s200/gullash-pa-mish.jpg)
Nevojiten (për 6 persona):
• 600 g patate
• 500 g qepë
• 1-2 thelpin hudhre
• 1-2 lugëza rigon
• 1 gjethe dafine
• 1 spec i kuq i bluar
• 1 dl verë të zezë
• 1 dl supë
• 400 g domate
• pak majdanoz
• 5 lugë vaj
• ajkë
• pak uthull molle • pak sheqer • kripë
Hudhra pastrohet dhe pritet imët. Patatet qërohen e pastrohen, priten në katrorë. Qërohen qepët, priten dhe fërgohen në vaj të nxehur derisa të zverdhen. Në qepë të fërguara qiten patatet, fërgimi vazhdon edhe për një kohë, duke i përzier, derisa të marrin pak ngjyrë. Pastaj kësaj i shtohen hudhra dhe speci i bluar. E gjithë kjo masë përzihet derisa të ndihet era e fortë e hudhrës. Qitet vera dhe supa, përzihen. Lihen të fërgohen pak. Gjatë kësaj kohe pastrohen e qërohen domatet, priten në katrorë, përzihen me perimet. Kripen, u shtohet pak sheqer. Kur të vlojë, ulet temperatura, ndërsa fërgimi vazhdon edhe për 20 minuta.
Këshillë: nëse nuk keni domate të freskëta, përdoren edhe ato nga konserva. Në këtë rast, domatet përdoren nga fundi i zierjes. Në fakt, domatet duhet të mbeten të tëra, e jo të zihen si në disa gjellë të tjera.
No comments:
Post a Comment